התזרים הוא המלך!!

ייעוץ וליווי עסקי

לעסקים קטנים שחושבים בגדול

התזרים הוא המלך!!

יום א’, 07 אוקטובר 2018

"התזרים הוא המלך" – מוכר לכם המשפט?
בעל עסק המתנהל ללא תזרים מזומנים כמוהו כטייס המטיס מטוס בגובה נמוך, בחושך מוחלט, בסביבה הררית, כאשר מד הגובה שלו לא עובד!! בהצלחה… 🥶
להלן הסברים וטיפים ראשוניים בנושא ניהול תזרים מזומנים שיסייעו לכם להתנהל נכון יותר:
טיפ כללי –
צריך לזכור תמיד שדחיית תשלומים ולקיחת הלוואות לכיסוי גירעון תזרימי, זה פתרון זמני בלבד!
זה פלסטר – אנחנו נדרש לשלם את הכספים הללו בהמשך.. וזה רק מחזק עוד יותר את הצורך בניהול תזרים קדימה! למה? כדי להיערך מראש… לא להיות "מופתעים" כשזה יגיע ולהימנע מלהכנס לסחרור של התחייבויות…

אז מהו תזרים מזומנים?
תזרים המזומנים הוא למעשה רצף ההכנסות והוצאות בעסק שלנו, על ציר הזמן. מאחר והזמן לא עוצר – מכל רגע נתון לאחור אלו מספרים ידועים באופן ודאי (וניתן לראותם בחשבון הבנק) ומכל רגע וקדימה אלו מספרים חזויים, חלקם ברמת וודאות גבוהה מאוד וחלקם ברמת ודאות נמוכה יותר.

למה חשוב לנהל תזרים?
ניהול תזרים נכון מאפשר לנו להסתכל קדימה כלכלית בעסק ובכך לתכנן ולקבוע פעולות נדרשות מראש על מנת לשמר יציבות לאורך זמן, שלא לדבר על הימנעות מירידה מתחת ל"קו האדום התחתון" (גובה האובליגו שלנו בבנק). דוגמאות לפעולות שוטפות אפשריות: חיוב לקוחות וגביית חובות וכספים המגיעים לנו, דחיית / פריסת הוצאות (אם ניתן) ועוד…

איך בונים ומנהלים תזרים מזומנים?
בעסק קטן / בינוני אקסל יכול להספיק לנו.
בונים קובץ שמתחיל ביתרה שלנו בבנק ביום תחילת ניהול התזרים וכל שורה בו למעשה מהווה יום על ציר הזמן (נשים תאריך בעמודה הימנית ביותר) ואשר בה יש אפשרות לרשום הוצאות צפויות (עמודה אחת), הכנסות צפויות (עמודה שנייה) וכנגזרת תתעדכן היתרה הצפוייה שלנו לאותו יום (עמודה שלישית). אם היתרה שלילית נראה את זה, ואם היא מתחת לאובליגו שלנו בבנק – נשים לכך אינדיקציה ברורה ובולטת – אסור להגיע לשם כמובן!
רצוי שהקובץ יאפשר הסתכלות של לפחות חודשיים קדימה בכל רגע נתון.

איך נדע למלא נתונים – מה צפוי קדימה?
ברמת הוצאות זה מתחלק ל- 2:
הוצאות קבועות (שכ"ד, רכב, שכר, ביטוחים, החזרי הלוואות.. ועוד) – זה קל – אין שינוי משמעותי בין חודש לחודש ואפילו מועדי החיוב בדרך כלל קבועים בחודש..
הוצאות משתנות (שיווק, קבלני משנה.. ועוד) – נתכנן!
ברמת ההכנסות:
הרזולוציה אליה נכנס תלוייה בסוג עסק. בדרך כלל הסתכלות שבועית תספק אותנו (צפי הכנסות לשבוע, חזוי לכמה שבועות מראש). כמובן זה לא יהיה מדוייק, אך בחשיבה מושכלת זה יהיה קרוב מספיק…

טיפ נוסף לסיום:
עדיף לא להיות במינוס שוטף בכלל!! לא בעסק ולא בחשבון הפרטי שלנו. למה? כי זו "ההלוואה" הכי יקרה בשוק! הריבית על מינוס שוטף גבוהה יותר מהריבית על כל הלוואה שתקחו מהבנק או כל גורם אחר בשוק (פרט לשוק האפור כמובן.. 😉)

מקווה שהמידע מעלה עזר לכם, שתקחו אותו ושתנהלו תזרים מזומנים מיידית.
רוצים לדעת עוד?

צרו קשר ואני אתכם...

בואו נפגש לקפה ונבדוק באיזה מצב העסק שלך

לקוחות מספרים ש...

לשיפור העסק שלך - השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם...

רוצה לצעוד בנתיב העסקי הבטוח להצלחה?